Det snöar..

Hur löjligt är inte det här? SNÖ. IGEN. 21/4-2010 kl 10.00.

Hundarna ligger och dåsar i lugn och ro. Mysigt med morgontrötta hundar.

Det har hänt så mycket på senaste tiden att jag varken orkar eller hinna skriva allt.

Var på SBKs Avel- och Hälsa konferens den 10-11/4. En givande helg med många intressanta föreläsare. Allt ifrån Agrias skadestatistik för våra bruksraser, till MH/MT och friskvård, vallning.. osv osv. Skulle förresten gärna prova vallning med mina hundar och har kontaktat den utbildningsansvarige för sörmlandsdistriktet inom Svenska vallhundsklubben.

Roligt att även träffa representanter från de olika rasklubbarna. Världen är liten.. bouvierklubbens ordförande bor ett par km från mig här ute på landet. Dobermann klubben- och rottweilerklubben har många av sina starka här i närområdet runt Södertälje. Jag är stolt över att vara en del av distriktets största klubb och jag är ännu stoltare över att vara en del av min egen rasklubb, oavsett vad vi jobbar med inom rasen, så är det rasens bästa som ska vara den röda tråden. Vi älskar våra hundar och vi älskar våran ras. Många glömmer det väsentliga.

Har haft möten och kurs på klubben förstås förutom den egna träningen. Frågan vad vi gör om vi blir bitna under pågående kurs kom upp under ett möte och det är ju en risk vi får leva med. Jag är glad över mina kunskaper inom problembeteenden för det ger mig en bra utgångspunkt.

Bailey har varit på blodtappning på Bagarmossen för andra gången. Snabbproverna de tar innan såg perfekta ut. Pappa var med som hundhållare. Bailey tycker det är obehagligt att bli omkullvält på det lilla bordet och vi brukar vara tre personer som håller honom stilla, så pappa fick hålla de starka bakbenen. De måste ligga hela stilla på sidan i ca 10 min under själva tappningen. Om Bailey hade mått dåligt före eller efteråt så hade jag aldrig utsatt honom för det här. Men han är samma glada stolta hund före och efter. Han VET att jag aldrig skulle utstätta honom för något farligt och även om han spänner sig första minuten, så slappnar han av sen. Blodet tappas ur halsvenen och de känner ännu mindre där än på benen. Under tiden i rummet så proppas hundarna med köttbullar från alla håll för en positiv upplevelse. Bailey klagar inte :) Stolt som en tupp hoppade han ner från bordet. Jag är alltid noga med att han får avreagera ordentligt, hoppa upp och ner på bordet några gånger och sitta och ligga på det. Förra gången fick vi 15 kg hundmat med oss hem. Den här gången så fick han sin årliga vaccination gratis och även fästinghalsband för hela sommaren. De vill naturligtvis ha sina blodgivare så friska det bara går :)

Taurus ska också testas snart om han passar som blodgivare
. Och han har mycket mindre kroppszon än vad Bailey har, så jag tror att lägga honom på sidan på bordet kommer vara lätt. Jag ska klicka in ett kommando på Bailey så han i framtiden kan lägga sig på sidan själv.

I fredags var vi hundvakt till härliga Elvis, Siberian Husky på runt halvåret. Jag är fortfarande så fascinerad, hans språk är så perfekt. Lite intensiv ibland bara men hallå, han är ju valp!

I lördags så var jag och lyssnade på min stora idol Anders Hallgren och hans seminarium Alfasyndromet
, jag har läst boken så nu var det roligt att få HÖRA hans ord och inte bara LÄSA hand ord.
Hans kunskap är intakt men nu på ålderns höst så blir det lite förvirrat ibland :) Han är förlåten för han är en av världens största hund-moguler genom alla tider. Tänk att ha tillgång till den kunskapsbanken, wow.
Han slår hål på många av myterna kring ledarskap, dominans och rangordning.
LÄS BOKEN!!

Jag har hittat en friskvårdsmentor till rasklubben och det är vår egen tränare Ann Bubére som har Tö's hundmassage och rehab i Trosa! Guld av henne att ställa upp!

Igår den 20/4-2010 så kom då reportaget ut i Länstidningen om mig och min utbildning.
Jag är lite kluven, visst det är jättehäftigt och stort att vara med i tidningen men samtidigt lite jobbigt. Fy jag fattar inte hur kändisar, som råkar ut för det här ständigt, orkar med!? Känns overligt och som om jag har tagit ett stort kliv in i framtiden, nu är det definitivt, nu vet många vad jag kan och vad jag ska kunna. De flesta tvivlar väl på sitt kunnande imellanåt.. men nu är det ute, nu är det så sant på något vis. Tidningen når 50.000 läsare.
Försökte smita osedd in och ut på ICA igår, gick inte så jävla bra.
Det drar ihop sig.. det verkar menat att jag ska jobba med det här. Från ett håll kommer hjälp att starta eget (ja du vet vem du är- TACK :) och nu har en tjej hört av sig som vill ha ett samarbete. Jag har nog inte vågat hoppas att jag ska kunna leva på detta.. Men jag tror faktiskt på ödet och det håller på att kasta in mig i något så mycket större just nu. Är jag redo? *uppgiven suck*

Har träffat problemhundsekipage förstås och jag längtar till framtiden när jag vet ÄNNU mer än nu. Jag kommer nog aldrig kalla mig full-lärd, för då kan man lika gärna lämna hela hundvärlden. Det är det som är tjusningen.

Har även hunnit träna mina egna hundar i lydnaden, ska snart ta upp spåret och uppletandet igen samt förstås även viltspåret. Har fått ett till ekipage som på egen begäran vill träna privat för mig, en Amstaff kille på snart året. Underbar hund!

I helgen som kommer så har vi äntligen skola igen! Tre dagar med härliga lärarna och klassen. Temat för helgen är anti-jakt!

Jag söker fodervärd till en vit herdehund tik som föds under hösten/vinter/våren 2010/2011.
Aktiv fodervärd som vill arbeta med sin hund och gärna även tävla!


Elvis fick träffa mammas och pappas hundar Devil och Bamzing :) JAKTLEK!!








Den ende, den store, den underbara Anders Hallgren!


Pojkarna njuter i skogen, ser ni livsglädjen? :)


Badar och flyttar på sex meter lång björk..


Bailey är en riktig sötNOS

GRATTIS B-KULLEN FYRA ÅR IDAG!

Idag fyller Bailey fyra år. Han är en gammal själ. En närvaro som känns ända in i hjärtat. Ett lugn som alltid funnits där. Han känner av alla omkring honom och har en helande verkan. Sen är han också en arbetsmyra med enorm motor som kan jobba en hel dag. Jag hoppas han får leva ett långt och friskt liv och jag ska göra allt i min makt för att det ska bli verklighet.

Grattis till alla syskon i B-kullen.. och tack Annicka, åter igen, för den här hunden. Han är något utöver det vanliga.







Fnittrande spöken, döda änder och cyklande hundar


Livet rullar på med diverse hundbestyr. Problemhundarna blir fler och jag har fullt upp.
Har blivit invald i avelsrådet i rasklubben och har även utbildat mig till B-figge för MH och MT.


Figurant utbildningen hölls den 28/3, 2/4 och 5/4. Första dagen var mest teori, Marre hade med sig Devil och jag hade med mig Taurus. Andra och tredje dagen så var vi ute. Lååånga dagar, uppåt tolv timmar. Kunde inte haft bättre utbildare heller, Ammie och C-G Hultin. "Ni ska bli bäst" fick vi höra :) Allt avslutades med att vi sju som var med fick göra ett praktiskt prov genom att bygga en MH-bana from scratsch och åtta timmar senare när vi gjort alla övningar ute, så sattes vi in för att göra ett teoriprov. Hjärnan ville inte riktigt, men vi blev godkända! Syster Marre blev också godkänd :) Äntligen gumman! Som B-figgar får vi bygga bana, dra i haren, dra i dumpe och skramlet, gå spöke och skjuta. Ledord är samarbete, förberedelse, en positiv attityd och hårt arbete.
Blev bekant med en ras jag inte kommit kontakt med tidigare under utbildningen, Kerry Blue Terrier. Vilka JÄVLA hundar, en skyddstränad schäfer har inte en suck.

Känns som att jag spenderade hela förra veckan på klubben.. sektor- och kommitté möte på tisdagen, träning på onsdagen, höll kurs på torsdagen och sen figgeutbildningen på fredagen.
På fredagkvällen så hölls det fest hos mamma och pappa. Marre, jag och pappa har fyllt år nyligen så vi slog ihop oss. Mycket folk och SÅ jäkla roligt, trots att det satt ca 15 ungdomar i tjugoårsåldern i köket, så väsnades vi andra ännu högre i vardagsrummet framför Wii-bowling :) Jag hade så gärna stannat hela natten. Älskar min familj och att höra familj och släkt skratta tillsammans! Ja just det ! Jag fick faktiskt det enda jag hade önskat mig, en cykel!!
Jag skulle upp tidigt morgonen därpå för att åka till Lilla STHLM och ställa Taurus i unghundsklass. Så jag for hem innan midnatt, Bailey hade varit med på utbildningen under dagen och hade därför varit kvar hemma.
Stefan stannade kvar på festen och spelade vidare och för att skjutsa hem folket på natten.

Kom till Lilla stockholm bara en liten stund innan vår tur i ringen. Utställningar tar inte fram det bästa i oss och jag kände mig lätt irriterad och inte alls så i synk med Taurus som jag brukar vara. Är nog lite less på hela konceptet, finns så mycket annat i min hundvärld och utställningar ligger liksom på botten av listan. Vi åkte dit, gjorde det vi skulle och åkte hem igen. Var väl där en timma, in och ut. Taurus fick en 1:a KV och blev trea i sin klass. Grattis till Taurus kullsyster Giza som tog sitt fjärde(?) CERT och blev BIM! Grattis också till Tina vars hane Zimba blev BIR, äntligen tog sitt tredje CERT och därmed även blev champion den här dagen! Många fina hanar med måste jag säga.

När vi kom hem så tog jag den första cykelturen med Bailey
, Taurus fick vila. Bailey fixade det jättefint, han lyssnar lika bra på mig även från cykeln. Vi har turen att bo med många fina vägar runtom, inga bilar. Vi möter väl på sin höjd en joggare, en hundägare eller en travhäst. Men det spelar ingen roll för det är så öppet att jag ser dem flera hundra meter i förväg. Nackdelen är att det är så PLATT, skulle gärna ha lite backar. Får leta lite.

Dagen efter så fick båda hundarna följa med och cykla, och Taurus verkade glatt överraskad över hur bra matte hänger med nu. Jag är hypernoga med att först gå med hundarna i 15 min uppvärmning i alla gångarter och att de får göra ifrån sig. Sen cyklar vi i ca 30 min på grusväg. Kör intervall träning samt små pauser och lite vatten. När vi kommer hem så går jag med dem igen i 15 min och stretchar om tiden finns. Ska köpa en bekvämare sadel till cykeln bara. Har fått en del glada och förvånade miner när jag kommer på cykeln med båda hundarna lösa bredvid :) Men vi älskar det, hundarna är så duktiga. Mig glad. Dock så brann säkringarna en dag.. Bailey hade halkat efter lite pga en fläck och Taurus låg lite före. Jag saktade ner och rullade på, hörde Bailey komma. Taurus är inte så jävla smidig alla gånger och har en dum vana att tackla den som kommer i hög fart. Så när Bailey bara ville komma ikapp, så vänder Taurus upp och tar sats.. de smäller ihop bröstkorgarna så hårt att Bailey rasar omkull ner i marken.. RÅTTA. I en normal värld gör hundar fina bågar.. men Taurus är inte funtad som andra. Jag var med på noterna och röt åt honom så marken skakade. Jag tycker det är helt OK att hundarna får känna när vi blir riktigt förbannade över något, MEN- då ska vi ha rätt timing, och vi får aldrig bli långsinta eller tjata. Sen var jag neutral mot honom och han höll sig bakom cykeln. Sen är han så som individ att han avreagerar snabbt och lägger inte på sig. Bailey skulle jag aldrig kunna ryta i så med, han skulle bara sjunka genom marken och dö..

I tisdags så blev jag intervjuad av länstidningen.
Intressant. Det blir tydligen en stor grej i tidningen, hjälp. Tusen tack till er, Marre och Nancy. Får se när det kommer ut. Journalisten ska hur som helst maila allt material till mig så jag får godkänna det innan publicering.

Onsdagen var galen, intervju med ett nytt ekipage, två ekipage på e.m. Den senare matten jag var hos tittade bara på mig med orden "Du ser helt slut ut gumman, åk hem och sov!" Not happening.. hade styrelsemöte på klubben på kvällen. På vägen hem så lyckades jag pricka.. inte en hare, inte ett rådjur eller älg. Näe- men en AND. Har alltid stenkoll på vägen, mobilen ringde och den sekunden när jag tog i den för att svara. Vad står framför bilen om inte en and.. SMACK in i hjulet. Jag vänder och lägger ut den i skogen. Första gången jag tagit kål på något, har iofs varit med om att en hare sprang in kofångaren i min i princip stillastående bil. Hm?
Kunde inte låta anden ligga kvar på vägen, tål inte att se ett djur bli överkört och överkört tills det bara återstår en fläck. Liv som liv, respekt någon?
Visst ja.. Taurus fick en säkring att brinna igen. Två ggr på raken, ovanligt. Annars brukar det gå veckor eller månader imellan. Stannade och rastade mitt ute i skogen, inte en käft i närheten. Ska bara upp i skogen och rasta och sen åka, men självklart kommer det en bil och Taurus går igång på ljudet av bildörren. Dumskalle matte skulle ha stannat där vi var och bara avvaktat. Men rädd för att få skäll för att jag har hundarna lösa ( de jagar INTE, men skit samma, skulle haft kopplen med mig) så grabbar jag tag i hundarnas halsband och börjar gå ner mot bilen. Taurus har som sagt skärpa, finns ingen rädsla eller osäkerhet i den hunden. Alls. Jag känner att jag blir irriterad för att han laddar.. undrar varför, hallå. Där går jag och signalerar att han gör helt rätt eftersom jag tog tag i dem. Mina protester mot hans enstaka skall ser ju han mer som ett påhejande. Så fort han fått syn på människorna (familj på fyra) så gör han ett kast med huvudet och tar sig ur halsbandet! what the DUCK!?! Han rusar tyst fram mot dem, stannar hos dem och skäller EN gång, vänder sig om mot mig och Bailey för att fråga- matte har jag gjort rätt nu? Nja, matte osar ur öronen och Taurus flyger in i den öppna bakluckan. RÅTTA. Jag bad så mycket om ursäkt och sa som det var, han smet. Det Taurus gjorde var inte konstigt alls och jag skulle bara ha uppträtt neutralt. Vi åkte vidare och efter en halvtimma var jag hundägare igen.

Imorgon väntar en intervju och sen skriva skriva skriva. I helgen är jag i Södertälje på Scandic hotel för SBKs Avel- och hälsa konferens. Eftersom jag nu sitter i Avelsrådet så ska jag börja få koll på läget övergripande, även om jag mest kommer att ha och göra med den mentala biten:) På lördag kväll så har jag och Stefan blivit medbjudna av mamma och pappa till Hamburgerbörs för att se "R.E.A- roligt.elakt.aktuellt" med middag inkl!

Nästa vecka så väntar, förutom problemhundar, aktiviteter på klubben, bl a träning, instruktörsmöte, hålla fjärde kurstillfället m m. Sen så ska jag lyssna på Anders Hallgren en heldag i stan- "Alfasyndromet". Det finns även som bok och den rekommenderar jag till ALLA. Har fått i uppgift att uppdatera klubbens låneböcker, den kommer nog ingå även där.

Taurus i söta brillor hos mamma och pappa


Taurus har fyllt 20 månader




Saga solbadar på taket!


Snygga Chili myser i solen


Bailey leker


Krypet är på G


"Om jag lutar mig ut så ser jag runt mattes mage" :) :)

Hugg! Kolla in den bringan!


Inkalling med ställande


Fokuserad Taurus


Bakdelskontroll i vänstersväng


Platsliggning med störning


Bättre fritt följ



RSS 2.0